Skip links

«Танець – моє життя». Творча зустріч вихованців Зразкового ансамблю народного танцю “Ранок” з Валентиною Вартовник

Людина наділена мистецтвом танцю самою природою –  ритм биття серця, ритм дихання. Танець надихається ритмом життя, що пульсує в людині та у всесвіті. А іноді танець стає творчою і натхненною справою всього життя.

Вихованці Зразкового ансамблю народного танцю «Ранок» зустрілись з Вартовник Валентиною Олександрівною – засновником школи народного танцю «Серпанок» ЦТДЮГ, вмілим організатором та талановитим балетмейстером, першим вчителем хореографії Катерини Романівни Савєльєвої. Нині вони вже колеги, що надихають дітей любов’ю до танцю. Діти радо зустріли гостю, уважно слухали  розповідь про її життєвий шлях у танці, задавали питання.

Довідка.

Валентина Олександрівна Вартовник – Заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, доцент кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського, засновник,  художній керівник та балетмейстер-постановник школи народного танцю та  народного ансамблю танцю «Серпанок» ЦТДЮГ. Їм аплодували глядачі Польщі, Франції, Болгарії, Македонії, Грузії, Туреччини, Росії, Білорусі тощо. Валентина Олександрівна неодноразово була директором та членом журі Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів, автором навчальних програм та методичних розробок з хореографії.