Skip links

Мандрівки юних художників гуртка “Веселкові барви” по музеях, галереях, відвідування майстер-класів під час зимових канікул

Вихованцi студii “Веселковi барви” взяли участь в майстер-класі з псевдо-вiтражу за мотивами монотипiй Леопольда Левицького в межах проекту “Рiздвяно-новорiчна майстерня” у музеї Л. Левицького.

16 січня 2019 року відвідали Львівський національний музей ім. А. Шептицького, а саме, експозицію робіт Івана Труша. 17 січня виповнюється 150 років з дня народження видатного українського живописця Івана Труша (1869-1941). Його називали поетом кольору та Сонця. Іван Іванович усе своє життя присвятив боротьбі за розвиток українського національного мистецтва. Значне місце у творчому доробку митця займає галерея портретів видатних діячів української культури — Лесі Українки (1900), Івана Франка (1897 та 1903), Миколи Лисенка, Івана Нечуя-Левицького. Іван Труш — прекрасний пейзажист; змальовував Київ, Крим, а також краєвиди Італії, Єгипту, Палестини.

Відвідали галерею сучасного мистецтва “Зелена канапа”, що розташована у  стародавній кам`яниці, у самому центрі Львова –  історичному приміщення вірменського суду. Переглянули виставку Олексія Коваля “Земля і небо”, що є  присвятою  величним стихіям, які є першоосновою нашого світу. Земля, Небо, Вода і Повітря, всі вони, що перебувають у невпинному обміні енергією, взаємно впливають, та перебувають у  діалозі з Людиною.

Відвідали галерею сучасного сакрального мистецтва Iconart , що експонує святкову Різдвяну виставку “Світло Різдва”, на якій представлені роботи художників галереї.

Вихованці з цікавістю оглянули Гарнізонний храм та його підземелля, церкву Преображення, побували на вулиці Вірменський та площі Галицькій. Ініціатором та  втілювачем в життя такого корисного та змістовного дозвілля була активна й талановита Софія Степанівна Марущак, керівник гуртка “Веселкові барви”.