Skip links

Вокальний ансамбль “Лілея” створений в вересні 2017 року. Керівник Лотоцька Іванна-Ольга Юріївна, акомпаніатор Олексишин Наталія Дмитрівна.

Вокальне мистецтво є одним із засобів музично–творчого розвитку дітей, яке навчає вокальним та вокально–ансамблевим прийомам виконання, сприяє гармонійному розвитку особистості, формує почуття дружби і колективізму

У гуртку займаються діти віком від 6 до 15 років.

На заняттях розвиваються творчі здібності дітей, виховується глибоке почуття любові до пісні, до музики. Окрім розучування пісень програмою передбачено засвоєння вихованцями основ нотної грамоти, слухання музики та музично-ритмічна творчість. Елементи теорії музики включаються лише після того, як у вихованців викликано інтерес та любов до пісні й музики. Спів благотворно впливає на розвиток голосу і допомагає будувати плавне і безперервне мовлення.

Навчальні групи формуються з урахуванням вікових особливостей, року навчання та підготовленості гуртківців, наповнюваність груп – до 20 осіб. Прийом дітей здійснюється згідно з результатами вокально-музичного та ритмічного тестувань.

Форми проведення занять:

  • групові (вокально-хорові заняття, музична грамота, зведені репетиції, на які запрошуються учні з різних груп, заняття-конкурси, концертні виступи);
  • індивідуальні (індивідуальний робота з удосконалення вокальних навиків ).

Важливою формою навчання дітей є їх участь у творчих змаганнях, конкурсах, концертах. Оволодіння виконавською діяльністю передбачає набуття навичок публічних виступів.